Naar boven

Wintertrends 2016 - 2017

Door Kim Evers - 09 februari 2016 - Nuvelstijn Mode , Trends

Terug van weg geweest, de coltrui!

Een van de grote mode iconen, namelijk de coltrui komt terug. Deze was in 2015/2016 al te zien bij de grote modemerken en aankomende winter pikken ook de commerciele merken deze trend op. Hier zijn we erg blij mee, want zoals Wilco zegt: “Dan heb je de nek weer lekker warm”

Jurkje met coltrui

Een andere trend gespot in Berlijn is het jurkje van wol of tricot vaak met een col of turtlehals. Door onderstaande dame prachtig gecombineerd met witte sneakers, wat ook heel modieus is aankomende winter.

 
Blog Panorama van Oosterom Mode
Blog Panorama van Oosterom Mode
Blog Panorama van Oosterom Mode

 

Flared jeans bij Oosterom Mode

Flared Jeans

We blijven nog even bij de hippies net zoals deze winter met de flared jeans. Niet alleen in spijkerkleuren maar ook in cobaltblauw, okergeel en zwart. Goed te combineren met wat fellere kleuren coltruien en een pump. Voor een meer casual look is een flared jeans goed te combineren met een effen T-shirt.

 
  
Blog korte pantalons van Oosterom Mode

Korte pantalons

Zowel bij heren als bij dames worden de schoenen goed in de spot-light gezet door de korte pantalons die aankomende herfst en winter in de mode zijn. De pantalons vallen net boven de schoenen. Voor een casual look te combineren met sneakers, en voor een nette look te combineren met een pump of klassieke herenschoen.

 


 
Winterkleuren 2016/2017

De kleuren van herfst & winter 2016/2017

Volgende winter zullen we net als dit jaar de okergele tinten terug zien. Nu genoemd, "Golden Palm" en "Mimosa", vergezeld door mosgroene tinten als "Cella Green'' en "Artichoke Green" (eerste rij kleuren).

Naturellen (tweede rij kleuren)

De naturellen van volgende winter klinken extra smakelijk met namen als "Pesto", "Tapenade", "Thyme" en "Coffeebean". Vergezeld wederom door grijstinten met "Steel Gray", "Quarry" en die goede ouwe taupe genaamd "deep taupe".

Vrouwen basiskleuren & accentkleuren (derde en vierde rij kleuren)

Onder de basiskleuren zien we bij vrouwen rode tinten als "Red Ochre", "Mars Red" en "Cabernet". Maar ook blauwe tinten zelfs richting aubergine zoals "Blue Depths", "Monaco Blue" en "Potent purple".

De accentkleuren gaan net als dit jaar richting het zachtroze (vijfde rij kleuren), maar nieuw zijn de zachtgroene tinten als "Pale blush", "Sprucestone", Pastel Turquoise" en "Gold Earth". Een combinatie tip is een zachtroze kleur als "Pale Blush" te combineren met wat diepere tinten als "Jolly Green" en "Monaco Blue".

Mannen basiskleuren & accentkleuren (laatste rij kleuren)

Voor mannen worden basiskleuren erg mysterieus met blauwe en paarse basistinten als "Blackberry Wine" en "Moonless Night". Qua accentkleuren zien we wat fellere kleuren rood als "Fiery Red" andere felle kleuren als "Classic Green".

 

Positief gevoel!

Er zijn mooie ontwikkelingen en positieve geluiden te horen op de mode beurs. Mensen zijn weer met een fris beeld bezig met mode nu de markt weer aantrekt. Wij zijn erg enthousiast over de nieuwe winterkleding en kunnen bijna niet wachten tot het nieuwe winterseizoen. Dit terwijl het inkopen nog moeten gebeuren en de lente collectie net pas binnenkomt. Hieronder zijn nog een aantal impressie foto's van de beurs en mode trends van aankomende herfst winter 2016/2017 te vinden. We zijn een aantal van onze merken tegengekomen, 10Feet , PME Legend en Meyer

Blog positief gevoel
Blog positief gevoel
Blog positief gevoel