Naar boven

Merk in beeld: Expresso

Door Kim Evers - 04 mei 2016 - Merk in beeld , Nuvelstijn Mode , Trends
Merk in de spotlight! Expresso

Expresso is een Nederlands merk met een duidelijke vrouwelijke handtekening. Dit is niet gek want het team van Expresso bestaat voor meer dan 70% uit vrouwen. Zelfs de oprichtster van Expresso is een vrouw en dit is goed want wie beter dan vrouwen weten hoe kleding een vrouw kan laten stralen!

Expresso wil met de collectie jouw sterkste punten accentueren en je zwakkere punten op een slimme manier verbloemen. De collectie heeft een maatvoering van 34 t/m 46 en beschikt over een uitstekende pasvorm. Elegantie, originaliteit en individualiteit staan voorop bij het merk Expresso.

Expresso brengt elk jaar vier collectie’s uit. Elke collectie bestaat uit meerdere thema’s met opvallende style-items. Ook goede basics met de bijbehorende accessoires zullen niet ontbreken in elke collectie. De eigentijdse ontwerpen benadrukken de vrouwelijkheid en je karakter.

Vanuit het hoofdkantoor in Diemen wordt door het team gewerkt aan het ontwikkelen en leveren van de collecties voor de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Expresso heeft nu 30 eigen winkels in Nederland en België en rond de 800 verkooppunten waar Oosterom Mode er één van is.

Expresso top
Expresso Dress black
Expresso maxi dress
Expresso riem
 
Expresso brede riem
Expresso blazer zwart
Expresso green skirt
Expresso korte broek groen
 
 
De missie van Expresso

Jouw sterkste punten accentueren en je zwakkere punten op een slimme manier verbloemen. Elegante, originele, kleding met een individuele stijl geproduceerd op een duurzame en eerlijke manier.

 
Visie

Het is voor Expresso belangrijk dat iedere vrouw zich mooi voelt in de kleding. Mooi van binnen én mooi van buiten. Dit is een van de redenen waarom Expresso zich inzet voor mens en milíeu. Sinds 2004 is Expresso aangesloten bij Fair Wear Foundation, een stichting die toeziet op goede werkomstandigheden in de fabrieken. Waar mogelijk wordt er in de productie van de kleding gebruik gemaakt van biologisch katoen en milieuvriendelijke stoffen zoals Tencel. Verder doneert Expresso structureel aan goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

 
Expresso summer collectie
Expresso zomercollectie
Expresso Business look
 

Merkpersoonlijkheid

Stofkeuze

Expresso gebruikt veel duurzame materialen wanneer dit kan voor het produceren van de kleding, zoals biologisch katoen, Tencel en viscose van Lenzing. Daarbij volgen ze de milieucriteria van MADE-BY, een onafhankelijke organisatie die zich onder meer inzet om de milieuomstandigheden in de kledingbranche te verbeteren. Er wordt geen bont gebruikt in de kleding en wol wordt bij een speciale leverancier ingekocht. Deze leverancier wordt wederom door een onafhankelijke partij gecontroleerd. De stof moet aan bepaalde voorwaarden voldoen, er mag bijvoorbeeld niet gebruik worden gemaakt van schadelijke stoffen voor het verwerken.

Fair Wear

Naast het gebruik van duurzame materialen, ziet Expresso erop toe dat de werknemers in de naaiateliers goed worden behandeld en werken in een veilige omgeving. Daarom werkt Expresso samen met de Fair Wear Foundation. Deze stichting controleert werkomstandigheden in fabrieken. De Fabrieken worden gecontroleerd op veiligheid, kinderarbeid en salarissen. Elk jaar bezoekt Expresso ook de productielocaties en werken ze samen aan de nodige verbeteringen die de Fair Wear Foundation heeft aangegeven.

Duurzame Samenwerking

Expresso gelooft in een langdurige samenwerking met de leveranciers. Op deze manier wordt het gemakkelijker om samen verbeteringen door te voeren. Expresso werkt nu al meer dan 20 jaar samen met dezelfde leverancier in Tunesië. En ook al voor een langere tijd met dezelfde leveranciers in Turkije, Griekenland, Bulgarije, Macedonië, China, India en Italië. Wanneer blijkt dat de leverancier niet volledig voldoet aan de Fair Wear normen, streeft Expresso samen naar verbetering. 

Expresso casual
Expresso zomer jumpsuit
Expresso Green zomerjurkje
 
Portret van de consument

Dames die mee willen werken aan een betere wereld.
Dames die zich mooi van binnen en van buiten willen voelen. 


Expresso jeans Oosterom
Blog Expresso top stripe
Expresso Dress red
Expresso zomerbroek wit
 
Expresso rok zwart
Expresso broek gewerkt
Expresso off white blazer
Expresso zomerjurk
 
Expresso broek
Expresso suede dress
Expresso suede tas
Expresso korte broek
 
Mijn kijk op Expresso

Ik ben gek op de grafische prints die nu terug komen in de collectie van Expresso. Deze zomer heeft Expresso een collectie met kobaltblauwe en watergroene kleuren, echt super vrolijk met het zonnige weer! Wat ik ook zo leuk vind aan Expresso is dat ze een eigen magazine hebben, die gebruik ik om inspiratie op te doen voor nieuwe kleding combinaties.

Veel liefs,