Naar boven

In 5 stappen je droom kledingstijl in jouw kledingkast

Door Kim Evers - 19 april 2016 -

In 5 stappen je droom kledingstijl in jouw kledingkast

Hoe vind je en realiseer je jouw droom kledingstijl en krijg je een georganiseerde kledingkast tegelijk?
Het is erg moeilijk er elke dag geweldig uit te zien. Ik heb een goede vriendin die er altijd goed uit ziet en ook altijd op haar unieke manier. Op de een of andere manier heeft ze ook de kunst onder de knie dat alles wat ze bij elkaar aan trekt ook past bij elkaar (zonder dat het lijkt alsof je achterover in je kledingkast bent gevallen).
Ook heb ik vaak het probleem dat ik een hele berg kleding koop (die ik in de winkel geweldig vind) en vervolgens nooit aan trek. Miskoop!
Door een stijl te vinden geef je jezelf de ruimte om miskopen los te laten en een simpele kledingcollectie op te bouwen waar je dol op bent. En je geeft jezelf gelijk de perfecte gelegenheid om je kast op te ruimen (en op een slimme manier weer te vullen ;) ).
Daarom vroeg ik aan mijn vriendin hoe ze het voor elkaar krijgt er altijd zo goed uit te zien in haar eigen kledingstijl. Ze gaf me de volgende stappenlijst:

 
Blog 5 stappen

1.Verzamel afbeeldingen van kleding die je mooi vindt

Hier zijn sites als Pinterest en Instagram voor bedacht. Alle inspiratie die je nodig hebt om jouw ultieme kleding stijl te vinden vind je hier. Het is belangrijk dat je jezelf hier niet in tegen houdt. Kies niet alleen afbeeldingen met hele outfits maar ook plaatjes die je aanspreken. Die hakschoen onder die tutu rok bijvoorbeeld.
Laat je niet tegenhouden! Vind jij die hoed met die streepjes geweldig, maar ben je bang wat de buurvrouw er van zal denken, laat het los. Bovendien gaat het nu nog om afbeeldingen.
Mijn Stap 1:
Ik heb het stappenplan ook gevolgd om te kijken of deze mij nieuwe inzichten op zou leveren. En ook omdat ik vaak miskopen doe.
Bekijk mijn Afbeeldingen verzameling op mijn Pinterest pagina

 
Blog van Oosterom Mode

2. Analyseer je afbeeldingen en geef je stijl een naam

Bekijk je afbeeldingen, zie je overeenkomsten tussen de afbeeldingen? Geven de afbeeldingen je een bepaald gevoel? Wat is de stijl? Heb je veel prints of juist alleen effen stoffen? Allemaal pumps of veel sneakers? Jurkjes of broeken?
Heb je moeite om een stijl te vinden in je afbeeldingen vraag dan aan een vriendin om naar je afbeeldingen te kijken. Soms ziet een frisse blik meer.
Mijn Stap 2:
Een deel van mijn verzamelde afbeeldingen komt overeen met de kleding die ik nu veel draag. Mijn casual look bestaat uit broek, shirt, leren jack en als accessoire vaak een shawl. Mijn business look is nagenoeg hetzelfde behalve dat het leren jack vervangen wordt door een colbert en de shawl door een ketting. Je kunt mijn stijl nu beschrijven als casual/stoer.
Wat opvalt als je mijn collectie afbeeldingen bekijkt, is de enorme hoeveelheid jurkjes en rokjes, zelfs grote tutu rokken. Blijkbaar zit er in mij een speelsere versie die graag haar benen wat meer wil laten zien! Ook zie ik veel hoedjes in de afbeeldingen, terwijl ik nooit een hoedje draag.
Mijn afbeeldingen vallen onder de volgende categorieën: arty, chic, glamorous, rocker.
Kijk op deze website voor de verschillende mode stylen.
Ik heb mijn stijl gedoopt tot: Garco ( Glamorous, Arty, Rocker, Chic, Ondeugend)
De eerste 4 zijn echte mode stylen, ondeugend heb ik zelf toegevoegd, anders klonk het allemaal zo serieus en dat vind ik mijn kledingstijl niet. Ik geef mijn eigen twist er aan.
Deze stijl past perfect bij mij en complementeert mijn persoonlijkheid. Mijn speelse, artistieke rock kant met de vrolijke rokjes en de leren jasjes. En mijn zakelijke kant die houdt van nette jurkjes en er piekfijn uit zien.

 

3: Oude kleding, nieuwe combi’s

Bekijk je kledingkast en je afbeelding verzameling en vind nieuwe manieren om je kleding te combineren. Krijg je niet de outfit die je zoekt? Met een simpele accessoire geef je de outfit een extra boost!

 
Blog Oosterom Mode

4: Weg met het oude

Je houdt ook een aantal kledingstukken over de niet bij de rest horen. Deze kunnen weg, ze passen immers niet bij jou en je nieuwe stijl. Je kunt deze kleding stukken geven aan een goed doel of ruilen met vrienden.
Het begrenzen van je stijl doet meer dan je er alleen goed uit laten zien. Het geeft je de vrijheid jezelf te ontdoen van het overtollige wat je stijl naar beneden haalt. Het geeft je de kans op een stuk gemak, plezier en duidelijkheid.
Mijn stap 3 en 4
In mijn nieuwe stijl komt vrijwel geen wijd zittende kleding voor terwijl ik daar aardig wat van in de kast heb hangen. 90% van deze kledingstukken hangt nu niet meer in de kast en is op weg naar een betere bestemming. Een paar stukken heb ik gehouden, je bent natuurlijk niet verplicht alle kleding meteen weg te doen. Een aantal shirts in mijn kledingkast zijn perfect voor de rokjes die ik ga kopen, dus die heb ik apart gelegd.

 
Blog Oosterom Mode

5: Het kopen van nieuwe kleding binnen je eigen stijl

Voordat je gaat shoppen en weer terugvalt in dezelfde fouten. Bekijk je inspiratie afbeeldingen en maak eventueel een lijst van wat je nodig hebt.
Denk daarbij aan wat je het meest doet op een dag, heb je juist meer zakelijke kleding nodig of casual. Bekijk wat je al hebt in je kledingkast en welke kledingstukken alleen nog een boost nodig hebben van een nieuw kledingstuk en accessoire.
Shop nu je nieuwe kleding met je stijl in gedachten.
Mijn stap 5
Je identiteit vinden en het dragen is een tweede. Ik moet eerlijk zeggen dat mij een tutu rok dragen in Dedemsvaart een hele uitdaging lijkt! Maar ik beloof je dat wanneer ik de juiste rok tegenkom ik hem zeker ga dragen.
Ik heb al wel een maxi jurk gekocht van het merk 10 FEET, deze jurk past in combinatie met een leren jack perfect bij mijn nieuwe stijl. Ook valt hij te combineren met een mooie pump voor een ondeugende look en met een hoed voor een artistieke look.
Veel plezier met je nieuwe stijl!
Bekijk je kledingkast en je afbeelding verzameling en vind nieuwe manieren om je kleding te combineren. Krijg je niet de outfit die je zoekt? Met een simpele accessoire geef je de outfit een extra boost!